luni, 9 ianuarie 2012

Introducere Web Storage Performance

Din ce in ce mai multi utilizatori cumpara din magazine virtuale in zilele de azi. Cercetarile arata ca au fost cresteri proportionale in cumpararea de produse online. De la 40% in anul 2004  la 84% in anul 2008 in Europa.

Un aspect important ce tine de aplicatile web este spatiul cel il ocupa acestea si cum este gestionat acesta la nivel de client. Se pot aplica multe tehnici de imbunatatire a aplicatiilor; o parte dintre ele vor fi prezentate in acest blog. Felul in care stocam informatiile, sau cum sunt acestea comprimate pot avea un mare efect asupra performantei la nivel de client.

Introducere HTML 5 cat si CSS3 aduce numeroase beneficii prin diferitele API-uri, ce ne permit sa stocam la nivel de client diferite informatii, cat si sa folosim efecte cat mai diversificate care inainte depindeau de librarii externe cum ar Flash, Silverlight sau altele.
In mod general, cand cineva doreste sa cumpere online, acesta nu doreste sa astepte foarte mult pana cand se incarca pagina ,sau pana se proceseaza comanda.

Concurenta pe piata in acest domeniu este mare. Din aceasta cauza, cei care ofera servicii online trebuie sa aiba cele mai bune performante posibile. Daca un site are doar cativa utilizatori concomitenti, nu este greu ca acesta sa fie destul de rapid. Dar cu cresterea vanzarilor pe internet ,cresc si complexitatile integrarii si dorinta ca utilizatorul sa aiba o experienta cat mai favorabila online. Toate acestea duc la cateva provocari pentru dezvoltatori de software online. Daca nu sunt tratate cum trebuie, problemele pot conduce la cedarea sistemelor din cauza supraincarcarii sau timpului de raspuns nefavorabil. Acuma intrebarea este: “Cum prevenim aceste probleme de performanta si de disponibilitate, in asa fel incat situl nostru sa prezinte cea mai buna solutie?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu